Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas skrynklor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept från tiden innan dessa kakor kallades för jitterbuggar; kalasgoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  2. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och vispa ner strösockret i omgångar, tills marängen blir blank och seg. Vispa snabbt ner den siktade kakaon.
  3. Kavla ut degen inte alltför tunt till en platta. Bred marängen ovanpå degen och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i kylen och låt den vila i ca 30 minuter.
  4. Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda på nedersta falsen i ugnen i 175º i ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marietta 5 december 2009

    Hi hi mina kakor sag inte ut men min sambo alskade dem!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.