Ett gammalt recept från tiden innan dessa kakor kallades för jitterbuggar; kalasgoda!
Instruktioner
- Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
- Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och vispa ner strösockret i omgångar, tills marängen blir blank och seg. Vispa snabbt ner den siktade kakaon.
- Kavla ut degen inte alltför tunt till en platta. Bred marängen ovanpå degen och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i kylen och låt den vila i ca 30 minuter.
- Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda på nedersta falsen i ugnen i 175º i ca 20 minuter.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hi hi mina kakor sag inte ut men min sambo alskade dem!
Fantastisk hoda!
Fantastisk goda!