Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannesörtssnaps Hirkum Pirkum

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 3 minuter
Skriv ut

Snaps från gamla tider, besjungen in Ulf Lundells Öppna landskap. Plocka de oansenliga blomknopparna från Johannesörten, ta bara med blomknoppen men inte de gröna bladen. Jättegod snaps till årets helger. OBS, blomknopparna är gula men trycker man på dem kommer en röd saft fram, därför blir snapsen röd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka blomknoppar av Johannesört, lägg i en glasburk häll på vodka, skaka om och sätt på lock. Låt stå mörkt och svalt cirka fyra dagar tills förgen är djupt röd.
  2. Häll av blomknopparna genom kaffefilter. Nu har du fått en essens som du skall späda ca 1d el johannesörtsessens till 4-5 delar ren vodka, smaka dig fram. Färgen skall bli något ljusare röd och smaken mild och fruktig. Detta är den godaste snapsen jag vet och brukar göra succé.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.