Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johans cheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Jätte god och mycket omtyckt, både av äldre och av barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder digestive kexen i en form, gärna en med löstagbar kant. Lägg ett lager på ca 1 cm i botten. Tag fram 3 bunkar.
  2. Bunke 1. Häll i äggulorna och sockret. Vispa ihop med elvisp till det blivit poröst. Vispa ned philadelphia osten
  3. Bunke 2. Häll i äggvitorna och vispa dessa till vitt hårt skum, (maräng).
  4. Bunke 3. Häll i grädden och vispa ihop den med vaniljsockret.
  5. Rör försiktigt ihop allt i bunke nr 2, häll sedan smeten i formen.
  6. Ställ in formen i frysen, låt den stå några timmar och stelna. Ta gärna fram formen en stund innan servering.
  7. Man kan variera med att ha i tex. dajmkulor eller krossad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.