En god och enkel men lite annorlunda måltid. Det går bra att använda både färska eller torkade fikon.
Instruktioner
- Skiva zucchinin. Ansa paprikorna och skär dem i munsstora bitar. Blanda paprika och zucchini och droppa över olivolja och citronsaft.
- Hacka schalottenlöken. Hetta upp lite matfett i en gryta och fräs schalottenlök och fikon tills löken börjar mjukna. Tillsätt vin och buljong och koka upp. Låt koka utan lock i 10 minuter.
- Lägg ner kycklingfiléerna i grytan och låt koka under lock i 12 minuter.
- Sila såsen och häll tillbaka vätskan i grytan. Smaka av med citronskal, citronsaft och kanel. Blanda potatismjölet med lite vatten och vispa ner blandningen i såsen.
Sjud upp och låt sjuda tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt persilja och häll såsen ovanpå kyckling och fikon.
- Servera genast med salladen.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar