Ett gott bröd som funkar till det mesta. Går att göra pitabröd av, jäs då bara en gång.
Instruktioner
- Häll ljummet vatten i en bunke. Lös upp jästen i vattnet och häll sen ner oljan. Häll ner grovsalt, linfrö och solrosfrön.
- Kör ner mjölet med degkrokar och kör tills degen är blank och släpper från kanterna. Jäs i cirka 30 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord, baka ut till pitabröd, matbullar eller 2 limpor. (Jag kör oftast limpor). Lägg dem på en och samma plåt. Jäs i cirka 30 minuter till.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda tills bröden fått fin gyllenbrun färg, ca 20 minuter.
Publicerat den
13 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart bröd som är lättbakat och går väldigt fort att baka eftersom de inte ska jäsa så länge. Lär göras många gånger!!