Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jons coola kladdkaka.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Idén är snodd från ett recept av Nigella Lawsons mormor men det är rätt ordentligt omarbetat. Ingen traditionell kladdkaka men det är en kaka och den är väldigt kladdig. Dessutom behöver den inte stå i ugnen och så innehåller den inget mjöl. Perfekt för alla som inte tål gluten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram smöret så att det hinner bli mjukt. Värm ugnen till 225 º. ´
  2. Rosta nötterna några minuter och gnugga bortden tunna innerskalen så gott det går. Hacka nötterna grovt. Bryt chokladen i bitar och smält på låg värme i en kastrull. Passa så att den inte bränns vid. Lägg nötcrèmen i en bunke och rör den med en stadig slev så att den mjuknar lite. Rör i det mjuka smöret så att det blandas ordentligt. (Ja, det är jättetungt men med tanke på hur mycket energi den här kakan innehåller så är det väl bara bra med lite motion?) Rör den smälta chokladen och rommen. Klä en rak sockerkaksform med plastfolie. Ta rejält med folie så att det hänger ut över kanterna på formen.
  3. Häll i hälften av nötsmeten i formen. Se till att den hittar ut i alla vinklar och vrår. Strö i nötterna och häll i resten av smeten. Vik tillbaka den överhängande plastfolien så att smeten blir helt täckt och tryck till lite lätt. Ställ att stelna i kylen minst 2 timmar.
  4. Stjälp upp kakan ur formen på en skärbräda och dra av plastfolien. Skär i ganska tunna skivor och servera med en klick crème fraiche. Ska det vara extra fint så garnera med renskurna apelsinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.