Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskocksoppa med rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En god soppa med brödkrutonger av lantbröd toppad med rosmarin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök, jordärtskockor och potatis i en kastrull med olja utan att det får färg. Tillsätt vatten och grönsaksfond. Låt koka 10-15 minuter tills jordärtskockorna har blivit mjuka.
  2. Mixa till en slät puré. Häll tillbaka purén i kastrullen.
  3. Tillsätt grädde och rosmarin och koka upp. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  4. Rosta brödskivorna och skär dem eller bryt till krutonger.
  5. Strö krutonger över soppan. Garnera med några blad färsk rosmarin.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.