- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Len och krämig soppa på jordärtskockor, funkar lika bra till förrätt som huvudrätt!
Instruktioner
- 1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Lägg ner jordärtskockorna i vattnet så fort de är skalade så blir de inte missfärgade.
- 2. Skär ner schalottenlöken i lagom stora bitar. Fräs på medelvärme tillsammans med 1 matsked smör. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning.
- 3. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår.
- 4. Tillsätt grädden och låta allt sjuda i cirka 5 minuter.
- 5. Mixa soppan slät. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare.
- 6. Smaka av soppan med salt och peppar och servera.
Publicerat den
10 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
den var god och krämig och har en speciell smak...vin gott:)
En riktig 5 poängare. Tack för receptet.
Jag ska göra soppan i helgen, den verkar vara enkel att göra. På min kvarterskrog serverar dom soppan med 3-4 tunna skivor lättstekt hjortfilé i botten på soppskålen och ringlar lite örtolja över. Jag ska härma dom men använda fläskfilé istället.
Älskar denna soppa!! dock så ska man ta ett vin som inte är så surt, men jag tog hälften vatten istället så blev det jättebra :D