Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskockssoppa.

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Len och krämig soppa på jordärtskockor, funkar lika bra till förrätt som huvudrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Lägg ner jordärtskockorna i vattnet så fort de är skalade så blir de inte missfärgade.
  2. 2. Skär ner schalottenlöken i lagom stora bitar. Fräs på medelvärme tillsammans med 1 matsked smör. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning.
  3. 3. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår.
  4. 4. Tillsätt grädden och låta allt sjuda i cirka 5 minuter.
  5. 5. Mixa soppan slät. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare.
  6. 6. Smaka av soppan med salt och peppar och servera.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • siki75111 22 oktober 2011

    den var god och krämig och har en speciell smak...vin gott:)

  • mayapaya 18 februari 2012

    En riktig 5 poängare. Tack för receptet.

  • MosterNettan 1 oktober 2014

    Jag ska göra soppan i helgen, den verkar vara enkel att göra. På min kvarterskrog serverar dom soppan med 3-4 tunna skivor lättstekt hjortfilé i botten på soppskålen och ringlar lite örtolja över. Jag ska härma dom men använda fläskfilé istället.

  • jezzysnor 9 april 2015

    Älskar denna soppa!! dock så ska man ta ett vin som inte är så surt, men jag tog hälften vatten istället så blev det jättebra :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.