Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskockssoppa med sparris och majs

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lättlagad och riktig god soppa som utan tillbehören är helt vegetarisk.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs den hackade löken och den pressade vitlöksklyftan mjukt i smör i en kastrull. Skala och skiva jordärtskockorna tunt och fräs tillsammans med löken, skär sparrisstjälkarna i bitar och låt dem fräsa med i några minuter. Häll i vattnet och buljongtärningen och låt småkoka i ca 10-15 minuter eller tills allt blivit mjukt. Ha i majsen efter halva tiden. När allt är mjukt stavmixas soppan och sedan häller man i grädden och låter soppan koka upp. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt och servera med lämplig topping, gärna något rökt kött eller knaperstekt bacon i småbitar och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.