Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskockssoppa med varm svampsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jordärtskockan är en söt och nötig rotfrukt som passar perfekt till soppa. Den varma svampsalladen till är både vacker och supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna jordärtskockor och lök. Kärna ur och tärna äpplet. Fräs jordärtskockor, lök och äpple i olja 2-3 minuter. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan sjuda under lock tills skockorna är mjuka, 15-20 minuter. Mixa soppan slät med crème fraichen. Krydda med vinäger, salt och peppar.
  2. Svampsallad: Ansa kantarellerna. Skala och finhacka löken. Repa grönkålen från kvistarna och lägg bladen i kallt vatten. Skrubba gulbeta och morot och hyvla dem tunt på mandolin. Lägg dem i kallt vatten så att de blir riktigt krispiga. Stek svamp och lök i smör och vänd ner grönkål och rotfrukter precis före servering. Salta.
  3. Garnera soppan med olivolja och rapsfrön och servera salladen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.