Jordärtskockan är en söt och nötig rotfrukt som passar perfekt till soppa. Den varma svampsalladen till är både vacker och supergod!
Instruktioner
- Skala och tärna jordärtskockor och lök. Kärna ur och tärna äpplet. Fräs jordärtskockor, lök och äpple i olja 2-3 minuter. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan sjuda under lock tills skockorna är mjuka, 15-20 minuter. Mixa soppan slät med crème fraichen. Krydda med vinäger, salt och peppar.
- Svampsallad:
Ansa kantarellerna. Skala och finhacka löken. Repa grönkålen från kvistarna och lägg bladen i kallt vatten. Skrubba gulbeta och morot och hyvla dem tunt på mandolin. Lägg dem i kallt vatten så att de blir riktigt krispiga. Stek svamp och lök i smör och vänd ner grönkål och rotfrukter precis före servering. Salta.
- Garnera soppan med olivolja och rapsfrön och servera salladen till.
Publicerat den
2 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar