Dansk söndagsdessert.
Om du är i Danmark, passa på och köp makroner (inte makaroner) Makroner är små mandelmaränger.
Smaskens i desserter.
Instruktioner
- Häll madeiravinet i en form eller på en bricka. Sätt i makronerna och häll över mandelspånen. Marinera 1 timma.
- Gör en vaniljkräm.
Om du gör den själv kommer receptet här:
Hemgjord lyxmarsan:
Koka upp mjölken med vaniljstången. Rör ihop äggulorna, sockret och maizenan. Om det blir för tjockt tillsätt 1 msk vatten. Häll mjölkkoket över äggblandningen och rör runt. Häll tillbaka koket i grytan. Koka under kraftig vispning tills det blir en tjock kräm. Sila krämen och låt den svalna.
- Jordgubbskräm:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Blanda potatismjölet med vattnet och red krämen. Låt krämen svalna.
- Montering:
Lägg 4 marinerade makroner och mandel i fyra glascups. Bred ett lager vaniljkräm och ett lager jordgubbskräm över. Lägg tre makroner och upprepa de två krämlagren. Plasta och ställ in i kylen.
- Strax innan serveringen:
Vispa grädden. Halvera jordgubbarna.
Garnera och servera.
- OBS: det kan vara så att du får marsan och kräm över.
Publicerat den
5 januari 2008
Skriv kommentar