Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordbærtrifli

 
Jordbærtrifli Jordbærtrifli
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dansk söndagsdessert. Om du är i Danmark, passa på och köp makroner (inte makaroner) Makroner är små mandelmaränger. Smaskens i desserter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll madeiravinet i en form eller på en bricka. Sätt i makronerna och häll över mandelspånen. Marinera 1 timma.
  2. Gör en vaniljkräm. Om du gör den själv kommer receptet här: Hemgjord lyxmarsan: Koka upp mjölken med vaniljstången. Rör ihop äggulorna, sockret och maizenan. Om det blir för tjockt tillsätt 1 msk vatten. Häll mjölkkoket över äggblandningen och rör runt. Häll tillbaka koket i grytan. Koka under kraftig vispning tills det blir en tjock kräm. Sila krämen och låt den svalna.
  3. Jordgubbskräm: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Blanda potatismjölet med vattnet och red krämen. Låt krämen svalna.
  4. Montering: Lägg 4 marinerade makroner och mandel i fyra glascups. Bred ett lager vaniljkräm och ett lager jordgubbskräm över. Lägg tre makroner och upprepa de två krämlagren. Plasta och ställ in i kylen.
  5. Strax innan serveringen: Vispa grädden. Halvera jordgubbarna. Garnera och servera.
  6. OBS: det kan vara så att du får marsan och kräm över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.