Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordbubbs marmelad

 
Skriv ut

Lite lättare variant.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och skölj jordgubbarna, låt dem rinna av. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet, koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter. Tillsätt socker och citronsaft, blanda väl. Koka upp och låt stormkoka i 1 minut under omrörning. Tag kastrullen från värmen och rör i fruktpektinet. Skumma. Rör i marmeladen ca 5 minuter så svalnar den lite och bären flyter inte upp. Häll upp marmeladen i varma burkar och tillslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.