Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubb-apelsin Cheesecake

 
Skriv ut

En god cheesecake

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg digestivekexen i en stor fryspåse och knyt igen. Smula sönder innehållet helt med en brödkavel eller med händerna.
  2. Smält smöret, blanda med smulorna och täck bottnen av en bakpappersförsedd springform med blandningen.
  3. Rör ihop Philadelphia, yoghurt och citronjuice med en elvisp. Skölj, rensa och dela jordgubbarna i klyftor.
  4. Koka upp gelatinpulver, socker och apelsinjuicen i en liten kastrull och rör ned i Philadelphia-krämen.
  5. Fördela en fjärdedel av krämen över tårtbottnen och lägg jordgubbarna ovanpå. Spara några till dekoration. Häll sedan resten av Philadelphia-krämen i springformen och bred den slät. Ställ in tårtan i kylskåpet i 3 timmar.
  6. Skala under tiden apelsinen och filea den. Garnera Philadelphia-cheesecaken med några jordgubbar och apelsinfiléer före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.