Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubb- och chokladrutor med fläder

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten smaksatt med konc. jordgubbssaft, med ljusgul fläderglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en långpanna 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Tillsätt jordgubbssaften. Håll smeten i långpannan och grädda i 15-20 minuter längs ned i spisen.
  2. Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och flädersaften och häll i smöret. Tillsätt smöret och rör om. Bred ut glasyren på kakan då den svalnat och garnera med jordgubbar strax innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.