Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubb och daimtårta

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En enkel tårta att göra. Samtidigt så god och festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socer poröst. Rör ihop vetemjöl , potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Tillsätt vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form , gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter i 175 gradig värme. Låt kakan svalna. Dela den sedan i 2 bottnar.
  2. Skiva jordgubbarna och skär ananasen i bitar. Lägg frukten på ena bottnen , ringla lite av ananasspadet över. Täck med den andra bottnen över.
  3. Vispa grädden. Bred den över hela tårtan. Dekorera med jordgubbar och daimkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.