En riktigt somrig och syrlig rulltårta till sommarens kaffebord!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Pensla långpannans botten med lite vatten, så glider inte papperet då du häller i smeten.
- Vispa ägg och socker vitt och luftigt med elvisp i en skål. Ju längre du vispar smeten desto bättre.
- Rör försiktigt ner mjölet och bakpulvret. Smaksätt med den konc. jordgubbssaften.
- Häll smeten i långpannan och grädda rulltårtsbottnen i nedre delen av ugnen 5-8 minuter.
- Strö ett tunt lager med strösocker på kakans ovansidan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten ovanpå papperet och dra försiktigt av det från kakan. Om du har en extra långpanna som är kall, kan du lägga den ovanpå kakbottnen, så drar den åt sig värmen.
- Gör fyllningen. Rör färskost, florsocker och vaniljsocker smidigt med elvisp. Rör i limeskal och saft. Vill du ha fyllningen ännu mer syrlig, använd hela limefrukten.
- Då rulltårtsbottnen svalnat helt, bred ut ostfyllningen från kant till kant. Rulla ihop bottnen från långsidan.
- Ät och njut!
Publicerat den
11 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar