Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar i vingelé med mandelbollar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Lätt att variera eftersom sommarens bär och frukter mognar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Häll ½ dl av vinet och sockret i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg i dem. Värm tills gelatinet smälter. Ta av från värmen och tillsätt resten av vinet. Rensa jordgubbarna och dela dem i kvartar. Hacka basilikabladen. Varva jordgubbar och basilika i glas. Häll på vinblandningen och ställ i kylskåp 3-4 timmar eller över natten.
  2. Mandelbollar: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassan med äggvita och citronskal. Gör en rulle och dela den i 12 bitar. Rulla kulor och rulla dem sedan i hackad mandel. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.