Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar med apelsin och pinjenötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färska jordgubbar serveras med en fluffig jordgubbsmousse och krossade drömmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med moussen. Blötlägg gelatinbladen i 5–10 minuter.
  2. Skär jordgubbarna i bitar och kör dem till puré med stavmixer. Tillsätt socker och pressad apelsin och rör tills sockret har löst sig.
  3. Värm lite av purén i en kastrull tillsammans med gelatinbladen tills de har smält. Blanda med resten av purén.
  4. Vänd ner den lättvispade grädden i omgångar. Ställ moussen i kylen i 2–3 timmar tills den har stadgat sig.
  5. Vid serveringen: Skär jordgubbarna i bitar. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinen. Hacka pinjenötterna.
  6. Lägg upp moussen på tallrikar och arrangera med jordgubbar och apelsin. Strö över pinjenötterna och avsluta med krossa drömmar och strö över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Simon94 28 juni 2009

    Serveras med "krossade drömmar". Låter sorgligt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.