Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar med choklad

 
 • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Låt läckra jordgubbar bli höjdpunkten efter en finare måltid eller på ett dessertbord. Den tunna hinnan av vit eller mörk choklad gör dem alldeles oemotståndliga. Servera bären lätt kylda på ett vackert fat. Du kan också servera jordgubbarna som tilltugg till en lätt välkomstdrink bestående av ett fruktigt, vitt vin, eller varför inte till en väl kyld champagne. Smaken av sommar, vin och en aning choklad stannar kvar länge.

Ingredienser

Instruktioner

 1. 1 Finhacka blockchokladen med en kniv eller riv den på ett rivjärn, så smälter den lättare. Gör iordning en chokladsort i taget.
 2. 2 Skölj jordgubbarna, men låt skaften sitta kvar. Låt bären torka på hushållspapper. De måste vara helt torra innan de doppas i chokladen.
 3. 3 Smält chokladen över ett vattenbad som är ca 50°C. Rör om tills chokladen smält.
 4. 4 Håll i den övre delen på de torra bären och doppa dem till hälften i chokladen. Låt chokladen stelna.
 5. 1 Finhacka blockchokladen med en kniv eller riv den på ett rivjärn, så smälter den lättare. Gör iordning en chokladsort i taget.
 6. 2 Skölj jordgubbarna, men låt skaften sitta kvar. Låt bären torka på hushållspapper. De måste vara helt torra innan de doppas i chokladen.
 7. 3 Smält chokladen över ett vattenbad som är ca 50°C. Rör om tills chokladen smält.
 8. 4 Håll i den övre delen på de torra bären och doppa dem till hälften i chokladen. Låt chokladen stelna.
 9. 5 Häll den andra chokladsorten i spritsen som bör ha ett mycket litet hål i spetsen.
 10. 6 Gör en chokladspiral på bären. Låt dem stelna på ett galler
 11. Använd bara helt färska jordgubbar och ät dem samma dag som du dekorerar dem. De håller sig nämligen inte fräscha så länge. Var noga med att inte stänka vatten i chokladen när du smälter den. Vattnet gör att chokladen förlorar sin lyster.
 12. Tillverka ett par spritsar av smörpapper för garneringen. Fixera ändarna med tejp. Smält samtidigt de båda chokladsorterna i separata skålar, så sparar du lite tid. Smält chokladen över ett vattenbad. Kärlet med choklad ska helst inte nå vattenbadet. Det är viktigt att chokladen inte blir för varm eftersom den då förlorar sin mjuka konsistens. Se därför till att vattnet håller ca 50°C. Rör om chokladen tills den smält. Ju bättre kvalitet det är på chokladen, desto lättare är det att få en fin konsistens när den smälter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.