Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar med citron och vaniljkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enkel men festlig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång i en kastrull. Ta bort från värmen och låt stå och dra. Rör ihop socker, äggulor, ägg, citronskal och maizena. Blanda ner smeten i kastrullen. Sjud försiktigt under ständig vispning tills blandningen fått en tjock konsistens. Sila och låt svalna. Skär jordgubbarna i kvartar och varva dem med vaniljkräm i cocktailglas. Garnera med citronmeliss och lite grovt hackade digestivekex.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.