Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar med curacaogrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Povel Ramel sjunger om vägen till Curacao och med den speciella likören smaksätter du här fluffiga gräddklickar till en läcker jordgubbsdessert. Som garnering nonchalant överströdda pistagemandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj jordgubbarna, ta bort fästet och dela jordgubbarna mitt itu på längden. Lägg dem i en skål, strö på 2 msk av sockret samt salt, rör om och låt stå minst 30 minuter.
  2. Vispa ägg och 2 msk socker vitt och pösigt. Vispa grädden tjock, blanda den med äggsmeten och smaksätt med likör.
  3. Skala pistagemandeln och ta bort det tunna, bruna inre skalet. Dela mandlarna på längden eller hacka dem grovt. Lägg upp jordgubbarna och likörgrädden och strö mandel över. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.