Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar med kryddig mascarpone

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här marinerade jordgubbarna får en spännande smak av kanel, svartpeppar, amaretto och lagrad balsamvinäger. Receptet kommer från boken Italia Amore.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kryddsockret: Dela kanelstången. Stöt alla ingredienser i en mortel till ett fint pulver.
  2. Ansa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över hälften av kryddsockret. Blanda försiktigt och låt dra 10-15 minuter.
  3. Blanda mascarponen med resten av kryddsockret, balsamvinägern och amaretton.
  4. Lägg upp krämen i 4 glas, fördela jordgubbarna över och droppa över lite extra amaretto.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lotteschioler 18 juni 2009

    Mamma mia! Det låter helt fantastico!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.