Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar med zabaionesås

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lagom lyxigt - fluffig sås och färska bär. Såsen kan serveras ljummen eller kylas och hällas över bären.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj bären och låt dem rinna av noggrant i ett durkslag. Lägg dem i coupeglas eller portionsskålar. Zabaionesås: Lägg ägg, äggulor och socker i en liten kastrull. Vispa - helst med maskinvisp - till blandningen är porös och häll i cidern/champagnen/vinet under vispningen. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Vispa nu med vanlig visp till blandningen är porös och tjocknar. Obs! Temperaturen får inte överstiga 65° för så kan såsen skära sig. Rör i citronskalet. Servera såsen till bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.