Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbar och vaniljgrädde på digestivebotten

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En fräsch och otroligt god dessert. Det går såklart bra att byta ut jordgubbarna mot andra bär. Ett tips är att blanda jordgubbar med blåbär. Frysta bär fungerar inte lika bra eftersom det blir för mycket vätska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör digestivekex, kokos och smält smör till en smulig massa i matberedare. Tryck ut i pajform.
  2. Grädda botten i 200 grader ca 10-12 minuter. Lägg ev. folie över formen mot slutet av gräddningstiden eftersom botten bränns snabbt. Låt svalna helt.
  3. Vispa grädden och tillsätt siktat florsocker och vaniljkesella. Häll detta över digestivebotten och täck med halverade jordgubbar och blåbär. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.