Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och äppelpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En underbart god paj som ingen kan motstå. Pajen är fylld med jordgubbar och äpplen och kan serveras med grädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet i en skål. Skär matfettet i mindre bitar. Finfördela det i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt 1 timme.
  2. Skär jordgubbarna i skivor. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda socker, farin och potatismjöl och blanda det med jordgubbar och äpplen.
  3. Kavla ut 2/3 av degen till en rund platta och lägg den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Jämna till kanten. Kavla ut resten av degen till ett runt lock, lika stort som pajformen. Skär några små hål i locket så att ångan kan komma ut.
  4. Fyll pajskalet och lägg locket över. Tryck till runt kanten. Pensla med äggula. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200° ca 45 minuter eller tills locket fått färg och äpplena är mjuka.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • libo 29 september 2008

    underbar! ljuvligt med frysta jordgubbar och äpplen från trädgården! jag rekomenderar denna varmt till alla som gillar paj!

  • libo 29 september 2008

    underbar! ljuvligt med frysta jordgubbar och äpplen från trädgården! jag rekomenderar denna varmt till alla som gillar paj!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.