Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och ananasfrappé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frappé är den franska benämningen på en starkt kyld dryck. Ett perfekt namn på den här drinken som är en korsning mellan sorbet och fruktdrink.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj jordgubbarna och lägg fyra fina bär åt sidan. Rensa resten och skär bort eventuellt skadade delar.
  2. Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad. Ta upp skålen när hälften av chokladen smält och låt resten smälta på eftervärme. Droppa de fyra jordgubbarna till hälften i choklad och lägg dem på aluminiumfolie.
  3. Skala ananasen och ta bort de svarta "ögonen". Skär en skiva av ananasen och lägg den åt sidan. Skär resten i bitar och ta bort den hårda stammen. Mixa ananasen och blanda purén med ananasjuice.
  4. Ta av citronmelissbladen från kvistarna. Lägg fyra blad åt sidan och strimla resten fint. Halvera limen och pressa den. landa ner limesaft och citronmeliss i ananaspurén.
  5. Mixa jordgubbarna till en puré och söta purén med honung. Frys de båda fruktpuréerna 45 minuter. Ta ut och mixa dem var för sig före servering.
  6. Portionera upp ananasfrappén i fyra höga glas och fördela jordgubbsfrappén ovanpå. Häll på mineralvatten. Dela ananasskivan i fyra delar och trä en jordgubbe och en bit ananas på varje cocktailpinne. Lägg pinnarna på drinkarna. Garnera med citronmeliss och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.