Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och ananasfromage

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Somrigt, krämigt och fruktigt! Att låta skeden sjunka ner i en luftig fromage efter en god middag är en härlig känsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär väl avrunnen ananas i små bitar. Gör samma med jordgubbarna. Frukten ska inte hackas.
  2. Lägg gelatinet i blöt i rikligt med kallt vatten.
  3. Vispa vitorna styva. Vispa grädden ganska fast. Vispa äggulorna med sockret till ett fluffigt skum.
  4. Smält gelatinet i ananasspadet. Rör ned frukten i äggulesmeten. Rör ned lite av smeten i det avsvalnade gelatinet. Blanda sen ner gelatinet i övrig smet..
  5. Vänd ner grädden och sen vitorna. Fördela fromagen i skålar, ställ kallt i ca 4 timmar.
  6. Servera med krossade digestivekex.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.