Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och ananasmarmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Marmeladen blir vackert röd av jordgubbar och får en härlig friskhet av ananas. Ananas från burk ger bäst resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären och skär dem i klyftor eller halvor om de är små. Låt ananasringarna rinna av och skär dem i ½ cm tjocka bitar.
  2. Låt bär och ananas sakta sjuda upp i en kastrull. Tillsätt sockret, förutom ½ dl, under omrörning. Rör i citronsaft. Koka utan lock tills sockret smält. Skumma väl.
  3. Blanda resterande socker med pektinpulver. Rör försiktigt i marmeladen när du strör i pektinsockret. Koka livligt ca 2 minuter och skumma väl. Rör långsamt så att frukten fördelas jämnt i marmeladen.
  4. Häll upp den varma marmeladen på rena burkar och förslut genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.