Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och apelsinsaft

 
Skriv ut

Den här saften är inte så söt som normalt rekommenderas för lång förvaring. I stället bör saften frysas om den görs i stor sats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och skala 2 av apelsinerna med en potatisskalare. Se till att det vita inte kommer med. Pressa saften ur alla 3 apelsinerna. Lägg apelsinskal och -saft i en kastrull.
  2. Skölj jordgubbarna - de behöver inte rensas. Lägg dem i kastrullen och häll på vattnet. Koka upp och låt sedan sjuda 10-15 minuter. Mosa ev jordgubbarna mot kanten med en mosstöt. Häll upp bärmassan i en silduk och låt saften rinna av.
  3. Häll sedan saften i en rengjord kastrull och rör ned sockret. Var noga med omrörningen. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum och häll saften på väl rengjorda varma flaskor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.