Vill du prova "nya" smakpannkaksupplevelser: Stek jordgubb och bananskivorna i lite smör i pannan, de blir då extra söta och mjuka innan du vänder ner dem i smeten...hur gott som helst!
Instruktioner
- Vispa ihop vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Vispa ner ägget, mjölken och det rivna apelsinskalet. Rör till sist ner det smälta smöret.
- Skär bananen och jordgubbarna i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och ha i en liten klick smör. Fräs frukten i smöret i cirka 1 minut och vänd därefter ner dem i smeten. Blanda runt ordentligt och se till att fördela frukten när smeten klickas ut i pannan.
- Häll i en knapp deciliter smet i pannan för varje pannkaka och stek på medelvärme i cirka 2 minuter tills små bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakorna och stek klar cirka 1 minut på den andra sidan.
- Servera med florsocker och toppa med jordgubbar och bananskivor och sirap.
Publicerat den
16 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar