Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten jämnt och tunt i en bakpapperklädd långpanna.
Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
Sockra på tårtbottnen och på ett bakpapper. Stjälp tårtbottnen upp och ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen.
Skiva jordgubbarna tunt och rör ihop dem med strösocker, häll bort all eventuell överflödig vätska.
Blanda ner hackad basilika och rivet limeskal, bred ut fyllningen i ett jämnt lager på tårtbottnen.
Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt.
Skär tårtan i cirka 2 cm tjocka skivor. Lite tjockare om du ska göra bakelser.