Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och chokladpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En ljuvlig smakkombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform, ca 20 cm i diameter. Riv mandelmassa och bittermandel fint. Rör ner ägg och crème fraiche. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Bred ut smeten i formen. Grädda i 30 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den svalna.
  2. Värm grädden till kokpunkten. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar. Rör tills den smält. Låt krämen svalna. Ställ den sedan i kylen tills den börjar stelna.
  3. Bred ut chokladkrämen över den gräddade, avsvalnade kakbotten. Rensa bären och garnera med dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.