Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och chokladtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smarrig tårta med en utmärkt kombination av choklad och jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smöra en kakform, 22 centimeter i diameter, och klä den i bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål. Sikta ner mjöl och kakaopulver i en separat skål och vänd sedan ner detta i äggsmeten.
  3. Häll ner smeten i formen och grädda i 30-40 minter i ugnen eller tills kakan snabbt reser sig när du trycker lätt på den i mitten.
  4. Låt den vila i formen i 5 minter och stjälp sedan upp den på ett bakgaller för att svalna.
  5. Gör fyllningen under tiden. Spara några jordgubbar och rensa och skiva resten. Vispa ihop grädde, vaniljsocker och florsocker till tjockt skum. Ta undan två tredjedelar av grädden och vänd därefter ner de skivade jordgubbarna i resten.
  6. Skär kakan i 2 bottnar. Lägg den ena botten på ett tårtfat och bred över jordgubbs- och gräddfyllningen. Placera den andra botten ovanpå.
  7. Lägg lite av den sparade vispgrädden i en sprits med stjärntyll och bred resten över tårtans kant och ovansida. Dela de sparade jordgubbarna på mitten och fördela dem ovanpå grädden. Täck tårtans kant med chokladflingor. Spritsa grädden över tårtans ovansida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.