Knapriga mördegskakor med hemmagjord jordgubbssylt med en touch av citron. Påminner om kakan Ballerina i utseendet, men här är de hemmagjorda och smakar ljuvligt! Du kommer att få sylt över, perfekt att servera till varma scones,
Instruktioner
- Blanda jordgubbarna med färskpressad citronsaft och socker till sylten och låt stå i ett par timmar eller över natten. Häll över i en kastrull. Värm försiktigt och rör om tills sockret löst sig. Koka i 4 minuter.
- Ta en ½ tsk och lägg på ett kallt fat. Om det uppstår veck när du trycker på det med fingret är sylten klar. Om inte, koka i ytterligare 1 minut.
Låt sedan svalna.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda de första 4 ingredienserna till kakdegen med varandra. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Ha i lite extra mjöl om degen känns lite kletig. Ställ i kylskåp i 20 minuter.
- Kavla degen på ett bakbord så att den blir ungefär lika tunn som en enkrona och skär ut små cirklar, 7 cm i diameter. Tryck ett 2½ cm stort hål i mitten av hälften av kakorna.
- Baka på lätt smord bakplåt i 20-25 minuter, tills kakorna är krispiga men fortfarande ljusa.
Låt svalna på ugnsgaller.
- Bred ut sylt på kakorna utan hål och toppa med kakorna med hål.
- Förvara sylten som blir över i en ren burk och ställ i kylen.
Publicerat den
3 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar