Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och citrondrömmar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Knapriga mördegskakor med hemmagjord jordgubbssylt med en touch av citron. Påminner om kakan Ballerina i utseendet, men här är de hemmagjorda och smakar ljuvligt! Du kommer att få sylt över, perfekt att servera till varma scones,

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jordgubbarna med färskpressad citronsaft och socker till sylten och låt stå i ett par timmar eller över natten. Häll över i en kastrull. Värm försiktigt och rör om tills sockret löst sig. Koka i 4 minuter.
  2. Ta en ½ tsk och lägg på ett kallt fat. Om det uppstår veck när du trycker på det med fingret är sylten klar. Om inte, koka i ytterligare 1 minut. Låt sedan svalna.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Blanda de första 4 ingredienserna till kakdegen med varandra. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Ha i lite extra mjöl om degen känns lite kletig. Ställ i kylskåp i 20 minuter.
  5. Kavla degen på ett bakbord så att den blir ungefär lika tunn som en enkrona och skär ut små cirklar, 7 cm i diameter. Tryck ett 2½ cm stort hål i mitten av hälften av kakorna.
  6. Baka på lätt smord bakplåt i 20-25 minuter, tills kakorna är krispiga men fortfarande ljusa. Låt svalna på ugnsgaller.
  7. Bred ut sylt på kakorna utan hål och toppa med kakorna med hål.
  8. Förvara sylten som blir över i en ren burk och ställ i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.