Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och fläderblomssaft

(1 kommentar)  
  • Tid: 4 dagar 50 minuter
Skriv ut

Mycket god och läskande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj blomklasar och bär väl. Mosa bären.
  2. Lägg bärmoset, blommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål.
  3. Koka upp vatten och socker.
  4. Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det.
  5. Häll den heta lagen över blandningen i skålen. Täck över och ställ kallt i 3 dygn.
  6. Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och Låt självrinna i 30 minuter.
  7. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp. Förslut. Förvara kallt.
  8. Saften går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Claristar 12 juli 2010

    Jättegod!! Denna var godare än vanlig fläderblomssaft. Den fick en härlig färg också. En 4:a i betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.