Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och limepannacotta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

En superenkel och mager variant på pannacotta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kesella, mynta och limeskal. Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Värm limesaften och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i limesaften. Rör ner gelatinet i smeten.
  3. Häll upp smeten i 6 glas och låt stelna något i kylen, cirka 1 timme.
  4. Gör geléen: tina jordgubbarna och mixa dem tillsammans med limesaften. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Värm jordgubbssåsen och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i såsen. Låt svalna något.
  5. Skeda över jordgubbssåsen över puddingen och låt stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med jordgubbar och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.