Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Använd helst muffinsformar av non-stickmaterial, så fastnar inte degen i formen. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina filodegen. Dela i 8x8 cm. Sätt ugn på 250ºC. Ansa jordgubbar. Dela i fyra bitar. Riv gult citronskal och pressa ut saften. Pensla muffinsformarna med matolja.
  2. Formar: Blanda olja med Canderel. Pensla filodegen med denna glasyr. Lägg 4 filodeg på varandra i muffinsform. Baka dem i ugn i 12 min till gyllene färg.
  3. Fyllning: Koka häften av jordgubbarna med hälften av sötningsmedlet, samt med eventuell amarettolikör (ej nödvändig), några minuter tills de är mjuka och juicen börjar tränga ut ur jordgubbarna. Pressa gubbarna till kräm i en sil över en skål med en sked.
  4. Blanda citronskal och juice med resten av Canderel och med mascarponen. Skeda upp kräm i filodegsknytena. Toppa med jordgubbar och lite kräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.