Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs och nektarinpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

190 kalorier per portion Receptet kan verka långt och krångligt men pajen är lättare att laga än den ser ut och väl värd besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Blanda i sötningsmedel och vattnet. Arbeta ihop till en smidig deg. tryck ut degen i en liten pajform ca 20 cm i diameter. Nagga den med en gaffel.
  3. Sätt remsor av aluminiumfolie om degens och formens kanter och grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter. Ta bort folieremsorna och grädda pajskalet ytterligare 8-10 minuter tills det har fin färg.
  4. Vispa äggula och socker till fyllningen i en rostfri kastrull, blanda i mjölet och mjölken. Låt det sjuda på svag värme. Rör hela tiden med en trägaffel tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt sedan med vaniljsockret.
  5. Blanda aprikosmarmeladen med citronsaft och vatten i en liten skål. Värm den några sekunder i mikron eller i vattenbad.
  6. Lossa pajskalet ur formen och ställ det på ett serveringsfat. Bred ut vaniljkrämen i pajskalet.
  7. Skiva jordgubbarna. Halvera, kärna ur och skär nektarinen i tunna klyftor.
  8. Lägg på jordgubbar och nektarinklyftor i ett vackert mönster ovanpå vaniljkrämen. Bred ut marmeladglasyren över.
  9. Låt pajen stå kallt tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.