190 kalorier per portion
Receptet kan verka långt och krångligt men pajen är lättare att laga än den ser ut och väl värd besväret.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Blanda i sötningsmedel och vattnet. Arbeta ihop till en smidig deg. tryck ut degen i en liten pajform ca 20 cm i diameter. Nagga den med en gaffel.
- Sätt remsor av aluminiumfolie om degens och formens kanter och grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter. Ta bort folieremsorna och grädda pajskalet ytterligare 8-10 minuter tills det har fin färg.
- Vispa äggula och socker till fyllningen i en rostfri kastrull, blanda i mjölet och mjölken. Låt det sjuda på svag värme. Rör hela tiden med en trägaffel tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt sedan med vaniljsockret.
- Blanda aprikosmarmeladen med citronsaft och vatten i en liten skål. Värm den några sekunder i mikron eller i vattenbad.
- Lossa pajskalet ur formen och ställ det på ett serveringsfat. Bred ut vaniljkrämen i pajskalet.
- Skiva jordgubbarna. Halvera, kärna ur och skär nektarinen i tunna klyftor.
- Lägg på jordgubbar och nektarinklyftor i ett vackert mönster ovanpå vaniljkrämen.
Bred ut marmeladglasyren över.
- Låt pajen stå kallt tills den ska serveras.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar