Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och passionsfruktsallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En jättegod efterrätt eller om man bara vill ha något smaskigt. Inte speciellt onyttigt heller! Passar även på buffen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vanilstången på längden och skrapa ur fröna i en liten skål, dela även passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
  2. Blanda apelsinsaft, vaniljstång med frön, socker samt fruktköttet från passionfrukterna i en kastrull. Låt allt långsamt koka upp och låt småputtra en liten stund så att alla smaker går samman. Ställ kastrullen åt sedan och låt den svalna något. Dela eller skiva jordgubbarna och lägg upp dem i en stor skål eller portionsskålar. Slå den ljumma lagen över jordgubbarna, låt dra en timme före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 24 oktober 2008

    Jättegott! Tackar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.