Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och passionsfruktsbakelser i glas

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Det är viktigt att inte passionsfruktsjuicen är för varm då gelatinbladen rörs ner. Gör gärna moussen i tre omgångar. Receptet är till 60 glas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Smält smöret och tillsätt vattnet. Blanda vetemjölet med bakpulver. Blanda ner mjöl- och smörblandningarna i äggpöset. Fördela smeten i tre väl smorda och bröade avlånga brödformar à ca 1½ liter.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakorna stå kvar en liten stund i formarna innan de stjälps upp och får kallna på galler. Skär sockerkakorna i skivor. Lägg dem i bottnen på plastglas.
  3. Limelag: Koka upp socker, vatten och limesaft och låt koka 2-3 minuter. Låt kallna. Skeda lagen över sockerkaksskivorna.
  4. Mousse: Halvera, gröp ur och passera passionsfrukterna. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden till ett löst skum med sockret. Värm passionsfruktsjuicen till drygt fingervarmt. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i juicen. Häll blandningen i grädden under vispning. Fördela moussen i glasen och ställ kallt.
  5. Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Varva dem med limesaft, limeskal och socker i en skål. Låt stå kallt till servering. Fördela jordgubbarna i glasen och garnera ev med små citronmelisskvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.