Det är viktigt att inte passionsfruktsjuicen är för varm då gelatinbladen rörs ner. Gör gärna moussen i tre omgångar. Receptet är till 60 glas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Smält smöret och tillsätt vattnet. Blanda vetemjölet med bakpulver. Blanda ner mjöl- och smörblandningarna i äggpöset. Fördela smeten i tre väl smorda och bröade avlånga brödformar à ca 1½ liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakorna stå kvar en liten stund i formarna innan de stjälps upp och får kallna på galler. Skär sockerkakorna i skivor. Lägg dem i bottnen på plastglas.
- Limelag: Koka upp socker, vatten och limesaft och låt koka 2-3 minuter. Låt kallna. Skeda lagen över sockerkaksskivorna.
- Mousse: Halvera, gröp ur och passera passionsfrukterna. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden till ett löst skum med sockret. Värm passionsfruktsjuicen till drygt fingervarmt. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i juicen. Häll blandningen i grädden under vispning. Fördela moussen i glasen och ställ kallt.
- Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Varva dem med limesaft, limeskal och socker i en skål. Låt stå kallt till servering. Fördela jordgubbarna i glasen och garnera ev med små citronmelisskvistar.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar