Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och rabarberglass

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fettsnål och härligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jordgubbar och rabarber sköljs och skärs i små bitar. Lägg frukterna i en kastrull och låt dem sjuda tillsammans med 100 g råsocker i 10-15 minuter. Kyl ner.
  2. Rör ut vaniljkornen i mjölken och hetta upp till kokpunkten. Vispa äggulorna luftiga med resten av råsockret och blanda i den varma mjölken.
  3. Värm upp massan igen tills den nästan kokar - den ska bli lite tjockare i konsistensen. Blanda i frukt och kesella när massan har svalnat.
  4. Kör sedan glassen i en glassmaskin tills den har riktig glasskonsistens eller ställ in den frysen och rör den med jämna mellanrum.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.