Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och rabarberkompott

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En god sommarefterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna rabarberna fint, 3x3 mm. Strö över sockret och blanda väl, låt stå en stund så att det vätskar sig, krama ur rabarberna över en kastrull. Häll i vattnet.
  2. Koka upp, red av lätt med potatismjöl utrört med lite vatten. Slå den heta vätskan över rabarberna och kyl av en liten stund.
  3. Dela jordgubbarna och vänd ner i kompotten. Låt stå till serveringen.
  4. Blanda grädde, strösocker, citronolja och vispa det till en inte allt för tjock konsistens. Strimla basilikabladen fint och vänd ner i grädden. Det är bra att göra detta någon timma innan så att smakerna får utvecklas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.