Instruktioner
Botten:
Smörj och bröa en 2-liters kakform.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt vattnet, lite i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med citronskalet.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Moussen:
Koka rabarber och jordgubbar mjuka tillsammans med sockret utan lock, cirka 10 minuter.
Mixa blandningen slät.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter.
Rör ner gelatinet och vaniljsockret i den varma såsen.
Låt kallna.
Vispa grädden.
Vänd ner den i såsen.
Låt stelna i kylen cirka 4 timmar.
Dela kakan i tre bottnar.
Fördela moussen mellan bottnarna.
Täck tårtan med platsfolie och låt den safta till sig i kylen några timmar.
Bred och spritsa vispad grädde runtom tårtan och garnera med jordgubbar.