I denna dessert kombineras de härliga smakerna från både jordgubbe och rabarber. Servera gärna pajen med lite vispad vaniljvisp.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg undan 1/3 av degen. Kavla ut resten av degen mellan plastfolie. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter, med degen. Låt degen hänga ner lite över kanten.
- Skölj och ansa rabarbern och skär den i jämnstora bitar. Tina och/eller ansa jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar och fördela dem i pajen.
- Blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över jordgubbarna och rabarbern.
- Kavla ut resten av degen som ett lock till pajen. Skär ut ett par rundlar som är 2½ cm stora. Lyft försiktigt upp locket och lägg det över pajen. Tryck till kanterna. Pensla locket med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader. Grädda i ytterligare 30 minuter eller tills rabarbern har mjuknat. Täck pajen med aluminiumfolie om den mörknar för tidigt. Låt pajen stå och svalna innan serveringen.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar