Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och rabarberpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I denna dessert kombineras de härliga smakerna från både jordgubbe och rabarber. Servera gärna pajen med lite vispad vaniljvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg undan 1/3 av degen. Kavla ut resten av degen mellan plastfolie. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter, med degen. Låt degen hänga ner lite över kanten.
  2. Skölj och ansa rabarbern och skär den i jämnstora bitar. Tina och/eller ansa jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar och fördela dem i pajen.
  3. Blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över jordgubbarna och rabarbern.
  4. Kavla ut resten av degen som ett lock till pajen. Skär ut ett par rundlar som är 2½ cm stora. Lyft försiktigt upp locket och lägg det över pajen. Tryck till kanterna. Pensla locket med uppvispat ägg.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader. Grädda i ytterligare 30 minuter eller tills rabarbern har mjuknat. Täck pajen med aluminiumfolie om den mörknar för tidigt. Låt pajen stå och svalna innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.