Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och rabarberpaj

 
Skriv ut

Somrig paj med en vinnande smakkombination som görs bäst på färska bär. Tenderar att bli väldigt blöt om man gör den på frusna bär. Dock kan man strö över potatismjöl om pajen skulle bli väldigt lös.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader
  2. Hacka samman mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Tumma med mjölade fingrar ut degen i en liten, låg pajform. Ställ den kallt att svalna.
  3. Skär rabarbern i små bitar och lägg i pajskalet tillsammans med halverade jordgubbar. Strö över socker blandat med potatismjöl.
  4. Grädda i ca 35 minuter.
  5. God att servera med vaniljglass till.
  6. TIPS: När formen stått i ugnen ett tag täck över med folie så att inte sockret bränns!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.