Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200º
  2. Blanda smör, pumpakärnor, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare. Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppingen.Tillsätt 1 msk vatten och blanda till en pajdeg.
  3. Tryck ut degen i portionsformar och ställ kallt medan du gör fyllningen. Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock i 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Blanda ut potatismjölet i 2 msk vatten och tillsätt i frukten.
  4. Förgrädda pajskalen i ca 5 min. Ta ut och fyll pajskalen med frukten och toppa med resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen i 15 - 20 minuter.
  5. Servera med hemlagad vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.