Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs och rabarberpaj med vit choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett recept från Monika Ahlberg jag snappade upp då hon var med på nyhetsmorgon 23/4-10. En smulpaj med vit choklad som kan serveras i små eller göras som en stor paj. Gräddas då på något lägre värme, 225° i cirka 20 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva rabarbern tunt och skär jordgubbarna i bitar. Blanda sedan rabarber, jordgubbar och potatismjöl i små ugnsfasta formar, ca 6-8 styck.
  2. Hacka vit choklad och mandel grovt, blanda med havregryn, socker och smöret i bitar.
  3. Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarna.
  4. Baka pajerna i 250° varm ugn i ca 10-12 minuter. Servera med en klick grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annsofiem 20 juni 2011

    Jättegott gjorde dubbel sats till långpanna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.