Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och rabarberrutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Fin sommarkaka! Serveras med fördel med en klick vaniljglass eller lite vanlijsås, men går fint att äta som den är också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form på 20 x 30 cm. Börja med krämen genom att skölja rabarbern och skära den i bitar. Skala om skalet är tjockt och träigt. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg gubbar och rabarber i en tjockbottnad kastrull och sjud under lock i 10 minuter. Rör i citronsaft. Blanda socker och maizena och rör ner i krämen. Koka upp och låt sjuda under omrörning i ca 5 minuter eller tills krämen tjocknat. Ta bort från värmen och låt svalna.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör i filmjölken. Blanda de torra ingredienserna, rör ner dem och blanda till en smet. Smula ihop ingredienserna till smuldegen. Bred ut hälften av kaksmeten i formen. Bred försiktigt ut krämen över smeten. Klicka ut resten av smeten jämnt fördelat i formen. Dra försiktigt med en gaffel så att allt blandas lite lätt. Strö slutligen över smuldegen i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan är gyllene. Låt svalna helt och skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.