Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och yoghurtglass med myntasocker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smal och nyttig fruktglass som går snabbt att göra. Variera med att byta ut de frysta jordgubbarna mot hallon, blåbär eller annat bär. Myntasockret är underbart gott och passar även till en fruktsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att köra socker och mynta i mixer eller med kniven monterad i en matberedartillsats. Häll myntasockret i en skål medan du gör glassen.
  2. Lägg de frysta jordgubbarna i matberedartillsatsen med kniven monterad, eller i en mixer. Gör du en mindre sats går det även bra med en stavmixer. Tillsätt socker, yoghurt och crème fraiche. och kör till en slät massa.
  3. Klicka den nygjorda glassen i fyra glas. Strö över myntasockret och servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.