Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsbakelse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spröda och läckta jordgubbsbakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina filodegen och skär ut 16 stycken runda plattor, t.ex med hjälp av ett glas. Lägg de runda plattorna på en plåt med bakplåtspapper och sikta över lite florsocker. Grädda i 175° ugnsvärme 4-5 minuter. Plattorna ska bli spröda.
  2. Häll upp crème fraichen i en sil och låt den rinna av något. Smaksätt med vaniljsocker. Tag undan ca 10 jordgubbar, skiva resten.
  3. Varva runda plattor, 4 per bakelse, med crème fraiche och skivade jordgubbar. Mixa de hela jordgubbarna, smaka av med lite socker och ringla såsen över och runt bakelserna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.